Ai nevoie de ajutor? 0745 231 153

Sotia unui barbat care sufera de parkinson

”Vero, nu transforma asta intr-o tragedie.” i-a spus Jose Maria, un barbat care tocmai aflase ca sufera de Parkinson, sotiei sale, Veronica, care arata mai speriata chiar decat el. 

 

Veronica l-a intalnit pe sotul sau, Jose Maria, la varsta de 16 ani. De la prima intalnire cei doi au stiut ca sunt perfecti unul pentru celalalt. Dupa ce Veronica si-a incheiat studiile, cei doi au inceput sa-si construiasca viata impreuna. Insa, in 2003, lucrurile au inceput sa se schimbe, cand Veronica a observat ca sotul ei care era odata plin de viata si bucurie, incepe sa fie lipsit de expresie.

 

veronica

Ea a inceput sa se ingrijoreze cand Jose Maria a inceput sa piarda in greutate si sa aiba dispozitii schimbatoare. In 2004, cuplul s-a hotarat sa mearga la doctor sa vorbeasca despre simptomele lui Jose Maria. Dupa ce au primit trimitere la un neurolog, Veronica si-a acompaniat sotul la intalnire. Amandoi au fost socati cand Jose Maria a primit diagnosticul de Parkinson. 

 

Jose Maria a inceput un tratament pentru aceasta boala. In continuare, el tine legatura cu neurologul sau pentru a gasi cele mai bune solutii pentru boala si prezinta imbunatatiri, ceea ce o bucura pe Veronica.

 

Ea continua sa-l sustina pe sotul sau in toate demersurile lui inclusiv in antrenamentele de inot si mers. In prezent, ei isi petrec toate weekendurile la tara. E mandra ca familia sa e unita in ciuda tuturor problemelor si il admira pe sotul sau pentru pofta de viata.


 

 

sursa: www.ucb.com