Ai nevoie de ajutor? 0745 231 153

FILIALE

 

Cine suntem?Asociatia Antiparkinson este singura organizatie neguvernamentala, nonprofit, apolitica din Romania acreditata sa lucreze in interesul celor 72 000 de persoane care sufera de boala  Parkinson. Infiintata in anul 2006, in Municipiul Deva, judetul Hunedoara, asociatia noastra are peste 550 de membrii, 350 dintre acestia fiind afectati de aceasta maladie, 20 de voluntari si un angajat.

 

Care sunt scopurile noastre?

 

 • Dorim sa identificam nevoile reale ale bolnavilor de Parkinson pentru a putea contribui la ameliorarea sanatatii lor prin respectarea principiului egalitatii de sanse. Acest lucru inseamna ca promovam dreptul tuturor categoriile sociale la informare, medicamente si tratamente in tara si strainatate.
 • Ne propunem sa initiem si sa stabilim colaborari  cu asociatii de profil din alte tari si asociatii din Romania.
 • Lucram pentru a infiinta centre de recuperare fixe sau mobile si/sau pentru a contribui la dezvoltarea centrelor de recuperare neurologica existente.
 • Organizam seminarii si evenimente cu scopul de a informa cu privire la noutatile aparute in domeniul tratarii bolii Parkinson si editam materiale informative.

 

Ce facem?

 

 • Identificam care sunt nevoile persoanelor care sufera de boala Parkinson: nevoi sociale,  individuale, familiale si de grup.
 • Informam bolnavii de Parkinson despre drepturile si obligatiile pe care le au.
 • Lucram pentru ca comunitatea sa constientizeze si sa se sensibilizeze fata de problemele bolnavilor de Parkinson si fata de situatiile de criza care apar in vietile acestora.
 • Editam carti si brosuri cu informatii despre boala, tratamente si despre cum poti trai si accepta sa traiesti cu aceasta boala
 • Lucram pentru a obtine sprijinul comunitatilor si in special al autoritatilor pentru ca persoanele bolnave de Parkinson sa ramana in comunitate si sa beneficieze de consiliere psihologica. De asemenea, lucram pentru a determina autoritatile sa initieze masuri cu scopul prevenirii si/sau limitarii/reducerii situatiilor de dificultate si vulnerabilitate care pot duce la marginalizarea sau excluziunea sociala a celor afectati de Parkinson.

 

Alte informatii despre noi

Asociatia este inscrisa in registrul general al organizatiilor si fundatiilor din Romania cu numarul 4402/A/16.06.2006.Prin decizia nr 58/20.11.2007 a Comisiei de Acreditare a Furnizorilor de Servicii Sociale a judetului Hunedoara, respectiv prin Certificatul de Acreditare, seria A, nr.0008059, Asociatia a fost acreditata sa furnizeze servicii sociale cu caracter primar.Asociatia s-a afiliat la organismele interne si internationale. Este membru cu drepturi depline a Asociatiei Bolilor Rare Romania, European Parkinson's Disease, Parkinson's Desease Foundation - SUA , Michel J Fox - SUA , Parkinson Association of the Rockies. Este invitata si participa frecvent la congrese interne si internationale.

 

Inca de la infiintare, asociatia a fost distinsa cu numeroase diplome ca:

 • 2009 Premiul Special ”Carol Davila” ,  
 • 2010- Premiul   “ Cea mai activa asociatie de pacienti” –colegiul medicilor din Romania ,
 • 2011- Premiul pentru contributie individuala remarcabila-gala Oameni pentru Oameni, A editat 3 carti ,  un plic aniversar si 2 editii a ziarului ‘’Lalele rosii  reprezentind cu cinste Romania la congrese

 

ASOCIATIA ANTIPARKINSO

Adresa: Bd. Dacia, Bloc 29, sc.A, et.1, ap.7, cod 330106, Deva, Hunedoara
e-mail: dan_raican @ yahoo.com, 0745 231 153 – Dan Raican, presedinte. 

C.I Nr.41995/18.04.2006 C.F Nr. 18828414 

Cont BCR Deva RO20RNCB0160054235850001

 

Raport de activitate 2011